top of page

Sådan tuner du dit netværk


Du kan hjælpe dig selv frem til drømmejobbet ved allerede i studietiden at være opmærksom på dit netværk. Netværket er dine ambassadører og dermed folk, der kender dig privat eller fagligt og som derfor meget ofte har sympati og respekt for dig. Disse mennesker vil dig det godt og er derfor oplagte at trække på, når du søger job.

Netværk har mange ansigter

Du har mange forskellige slags netværk. Sæt dig ned og afdæk, hvordan dine forskellige netværk ser ud. Nogle er formelle og andre uformelle. Nogle er større og mere aktive end andre.

Vær aktiv og væk dit netværk

Du kan selv påvirke dette ved at være ekstra aktiv og indlede faglige diskussioner i dit faglige netværk. Du kan også melde klart ud til udvalgte netværk, at du gerne vil arbejde i en særlig virksomhed og nu beder om deres ører og øjne til at hjælpe dig nærmere på en person, der vil have en kaffeaftale med dig.

Afdæk dit netværk

De fleste har et langt større netværk, end de er klar over. Hvis du inddeler dit netværk efter, hvilke relationer du har til folk, bliver det lettere for dig at få overblik over dit netværk.

Du kan med fordel inddele dit netværk i følgende kategorier:

  • Fagligt netværk

  • Erhvervsnetværk

  • Familiært netværk

  • Socialt netværk

  • Åbne netværk

  • Lukkede netværk

God fornøjelse med at netværke. Husk: Det er, når du er i arbejde eller studerer, at du har de største muligheder for at netværke.

Fremhævede indlæg
Seneste indlæg
bottom of page