Træn dit tumlingetalent

De vigtigste voksenvalg er valget af partner og arbejdsgiver. Det lærte jeg, da jeg skrev ”Arbejdsløs – verdens hårdeste job” oven på en fyring. Jeg troede, bogen ville blive en parentes i mit liv. Men i stedet er den blevet en livsbekræftende og meningsfuld del af mit arbejdsliv.

Siden bogen blev til, har jeg løbende mødt jobsøgende og sammen med dem brudt det tabu, der stadig eksisterer omkring det at miste jobbet. Det gør ondt at blive kasseret. Nogle sammenligner et jobtab med at miste en partner. Det rammer hårdt - uanset uddannelse, alder og køn.

Derfor skal relationen helst også være rundet af god energi. Hvis den ikke er det – og hvis man bliver kasseret eller tilsidesat – kan man hurtigt føle sig alene.

Jeg tror på, at alle mennesker har ressourcer, og jeg tror også på, at hvis vi først knækker koden til at rejse os, når livet gør ondt, mestrer vi det meste. Altså, vi bliver jo ikke til Einstein eller Adele alle sammen. Men vi bliver sværere at vælte, når fundamentet gynger. Det er det, jeg giver redskaber til på mine kurser - og det også det, jeg opdrager mine børn til. Det handler helt simpelt om at træne sit tumlingetalent. Når man lærer selv at finde løsninger på livet, står man stærkere, når det blæser op til storm.

Fremhævede indlæg
Seneste indlæg