top of page

Tak for i år og på gensyn i 2017

Det kan godt være, at vi har sagt farvel til mange rockstjerner i 2016. Arbejdsmæssigt har jeg dog oplevet at sige goddag til mindst lige så mange stjerner. Konsulentens privilegium er nemlig at træffe mange arbejdspladser og møde endnu flere engagerede og inspirerende medarbejdere på alle beslutningsniveauer. Det er lærerigt, for det betyder, at man hele tiden bliver opmærksom på, hvad man behøver af færdigheder for at være toptunet til et kamæleonagtigt arbejdsliv.

I år har jeg fx investeret i et intensivt ophold på Cambridge Institute for at lære business engelsk.

Verden bliver stadig mindre. Det oplevede jeg helt konkret, da jeg for tredje gang siden 2013 blev en del af Nordeas presseteam. I løbet af få år er det altdominerende sprog blevet engelsk.

Efter et halvt år med full-time focus på finansielle forhold via interne artikler, Q-regnskaber og internationale pressehenvendelser om priser på portugisiske laksekvoter og negative renters betydning for danske boligejere er engelsk en vane, og verden det mindre.

Verden bliver også mindre, når man, som jeg, deltager i Folkemødet. Jeg har været med i fire år. De to seneste år har Marott K bl.a. arrangeret Nordeas Folkemøde. Andre gange har jeg været moderator eller bidraget med et oplæg. Konstellationen af jakkesæt på græs og øget mængde af lejrskoler og gråt guld indikerer, at der ikke går lang tid, før der for alvor er tale om et Folkemøde, som rykker meninger.

Meninger og adfærd forsøger jeg også at rykke, når jeg laver kurser. I samarbejde med politiet har Marott K stillet skarpt på arbejdsmiljø og professionel kundebetjening. Og sammen med sygeplejersker, jordemødre, ergoterapeuter, fysioterapeuter, radiografer og bioanalytikere, har vi forsøgt at skabe nye veje til, hvordan man kan navigere i en hverdag, hvor værdierne er under pres, og fagligheden måske skal bruges på en helt anden måde end forventet. Det er spændende at arbejde med det sundhedsfaglige segment i DSA, og der bliver mere af det i 2017.

2016 har også været året, hvor Marott K gennem medlemskonferencer og skriftlige værktøjer har sat fokus på den kommunikation, lærere har med forældre, som i dag i mange tilfælde foregår på nettet over Forældreintra. Det kræver tid og tilvænning at kommunikere på nye platforme. Mange skoler har ikke den tid, men den er værd at tage sig. Først når man kan foretage investeringen, kan man høste frugterne i form af mere arbejdsglæde og tid til kerneopgaven. For interesserede skoler vil Marott K tilbyde skræddersyede kurser i god forældrekommunikation.

En af årets første opgaver i 2017 bliver et gensyn med danbolig, hvor vi fortsætter samarbejdet om nyttig viden, der kan hjælpe boligejeren. Jeg kommer også til at gæste Niels Brock en del gange gennem vinteren, da der sidder et par hold fyldt med kursister, som skal lære lidt om skriftlig kommunikation og mødetilrettelæggelse. Og så er der jo de opgaver, som kun fremtiden kender og som jeg glæder mig til at kaste mig ud i.

Først er det tid til juleferie. Mange tak for i år til alle samarbejdspartnere, skønne kolleger, engagerede kursister og professionelle netværk.

Glædelig jul og godt nytår - vi ses igen i 2017

Pernille

Fremhævede indlæg
Seneste indlæg
bottom of page