top of page

Sammen kan vi gøre en forskel

På Ekstra Bladet vil man gerne afspejle mangfoldigheden i samfundet. Alligevel har kønsfordelingen ikke rykket sig nævneværdigt, siden jeg forlod bladet for 13 år siden. Det på trods af, at man har systematiseret arbejdsprocesser og ændret på fx mødestrukturer, fortalte Poul Madsen bl.a. til mødet med #MandagMorgenBusinessKvinder.

Jeg håber, at I kvindfolk derude, der går med en leder i maven, vil komme til os eller lignende netværk. Sammen kan vi give hinanden den empowerment, der åbner både øjne og døre, så der sker et skred i retning af en mere ligelig fordeling af kønnene i ledelsen på Ekstra Bladet og andre virksomheder.

Selvfølgelig skal vi til fadet. Vi har kvalifikationerne. Vi har lysten. Men vi kæmper mod bias, gamle dogmer og hævdvunde måder at rekruttere topledelse på – som ikke går væk af sig selv, hvis ingen åbner øjnene på de, der har deres på det tørre og gør, som de altid har gjort. Derfor er der brug for en samlet og større røst – fx i regi af Eva Riedels MMBK.

Poul Madsen – og med ham mange andre topchefer – er ikke uenige i behovet for diversiteten. De har bare ikke så mange incitamenter til at gøre det anderledes, end de plejer. Det skal vi hjælpe med til.

Tak Poul, fordi du gav dig tid til at fortælle om bladets kønsudfordringer. Sammen kan mænd og kvinder gøre en forskel.

Fremhævede indlæg
Seneste indlæg
bottom of page