top of page

Ledelsesfif for feinschmeckere


Vidensniveauet er højt, når FOA samler sine ledere til konference om ledelsesdilemmaer, som jeg har haft fornøjelsen af at moderere.

Professor Lene Tanggaard delte gavnmildt ud af refleksioner og undersøgelser, der satte fokus på, om vi nu også tæller det, der tæller. Med cases og fakta viste hun, hvor afgørende det er, at man er kritisk overfor målinger og hele tiden forholder sig kritisk til, om man kan bruge resultaterne til noget.

Psykolog Dorthe Birkmose øste ud af sin faglighed og talte om forråelse på arbejdspladsen, så man følte sig hensat til en gyserfilm snarere end situationer fra en arbejdsplads. Ledere og medarbejdere skal i langt højere grad have øjne og ører med sig, hvis forråelsesmonstret skal minimeres!

Ledelsesrådgiver Annette Klausen Bengtsson argumenterede for fordelene ved at klæde sin leder godt på og lede opad. Det gjorde hun blandt andet ved at fortælle, hvordan det kan give mere indflydelse at lede opad – og dermed foretage det, hun betegner som geiserledelse – i stedet for primært at bedrive vandfaldsledelse, som hun meget malende beskrev dét at lede nedad.

Det kvindelige trekløver udfyldte ledertræffet sammen med lige så toprelevante, inspirerende og tankevækkende oplæg fra museumsdirektør Rane Willerslev, skuespiller Jens Arentzen, Folketingets Ombudsmand og innovationsministeren.

Et helt igennem energirigt og faglig tungt program, som må skabe kø ved tilmeldingslugen langt ud på gangen, når FOA præsenterer næste års ledertræf.

Fremhævede indlæg
Seneste indlæg
bottom of page