Sådan overlever du at bygge et hus


For præcis ni år siden flyttede jeg og min familie ind i vores nybyggede hus. Vi havde timet byggelysten så fint, at den kulminerede med den finansielle krise. Den slags kan give søvnløse nætter, lind mave og nervøse trækninger. Vi valgte imidlertid at skrive os gennem forløbet over 19 søndage i Berlingske. Det betød ikke bare, at vi var tvunget til at interessere os for hver en detalje i vores byggeri, så de rigtige beslutninger kunne tages, og det væsentlige kunne formidles videre. Det gav også et godt forhold til håndværkerne, ligesom artiklerne fungerede som vores noget alternative byggeforsikring.

Husets alternative gæstebog

Når vi kigger os omkring i huset i dag, kan det tælles på én enkelt hånd, hvad vi skulle have tænkt anderledes. For selv efter at husets dengang mindre børn er blevet til teenagere, har vi et funktionelt hus, der både giver plads til ungdomsfester, voksensnak og dyreliv. Vi har samtidig forsøgt at vælge nogle klassiske skabs- og gulv-, væg- og loftsløsninger. På den måde virker huset - lige som os selv - ikke et år ældre end da de blev valgt.

At bygge hus føltes imidlertid som at blive mange livsår klogere. For hold nu op, hvor er der tusind ting, man skal tage stilling til, når praktik, æstetik og økonomi skal gå op i en højere enhed.

Genlæs her, hvordan vi kom godt igennem tiden med husbyggeri og få mod på selv at skabe rammerne for din hverdag uden at vælte, når du jonglerer med livets største økonomiske investering.

Storfamilien bygger hus: Da kernefamilien fik vokseværk

Hvem skal nu betale? Hvilken villa skal det være?

Familiens flugt over plankeværket Endelig en aftale 1-2-3 væk med det gamle hus

Første spadestik - vi er i gang

200 beslutninger på 10 timer

Rejsegilde med bål, popcorn og mudder

Gode naboer er guld værd

Søgang i familien Svampebob Firkant flytter ind

Svampen er smidt på porten Mennesker mødes og et hus bliver til

Huset tager form

Storfamilien er flyttet ind

Og hvad skal sådan et hus så koste

Så fik huset både have og carport

Fremhævede indlæg
Seneste indlæg