top of page

Relationer gør en forskel

2022 var året, hvor smør blev det nye guld. Hvor krig, inflation, usikkerhed og utryghed blev det nye sort. Hvor pensioner og aktiekurser krympede – ligesom kongehuset og håb om verdensfred.


2022 gav os hele pladen fuld af red alert-hændelser, og mange har måttet klemme balderne ekstra godt sammen for at få enderne til at mødes. Mange – tættere på os end vanligt – har været ramt af sorg eller på pengepungen. Som direkte konsekvens eller som afledt følgevirkning af gale kræfters ondskab.


For mit eget vedkommende mistede jeg i år begge mine forældre. Helt uafhængigt af krig og verdens dårskab. Men tab sætter gang i refleksioner:


For mig fik makrobegivenhederne, og dem der skete i min egen baghave, det til at stå krystalklart: De relationelle kompetencer er vigtigere end nogensinde.


Uanset om det er Zelenskyj, arbejdsgiveren eller forælderen, der kommunikerer ’mere ammunition, tak’, fyringer eller mindre julegaver, så er det fundament, vi står på af gode relationer, afgørende for, hvor godt vi lykkes med vores budskab. Jeg har set det gennem stort set hele året.


👉 I de kommunikationsfaglige netværk, som jeg driver, har flere end nogensinde skiftet job. Her har netop gode relationer og netværk været afgørende for at nå i mål. Det har været forunderligt at følge. For selv om det i mange tilfælde er branchens esser, så er det altid en udfordring at sælge sig selv – så hellere lade netværket løfte en.


👉 Når jeg laver workshops for de sundhedsprofessionelle - og netop præsenterer dem for muligheden for at lade netværket dele deres kompetencer –, glæder jeg mig over at være blandt landets ukronede mestre i at læse menneskets usagte behov og på rekordtid skabe en god relation.


👉 Jeg oplever også, det relationelle har fået mere plads i bestyrelsesrummet. Hvis vi kan se og udnytte hinandens potentiale, kan vi flytte mest - til virksomhedens og de ansattes bedste. Jeg har flyttet det, jeg skal på Brøndby Gymnasium og Dansklærerforeningens Forlag, men jeg er sikker på, at de relationer, der er skabt i bestyrelserne, jeg var en del af, vil bestå. Man kan ikke dele så meget uden at skabe et bånd, der før eller siden binder os sammen igen.


👉 Eller som da jeg i går fik en opringning fra Dorte, jeg var bankelev med for 30 år siden 😮. Nu er vores relation vækket til live, og noget kunne tyde på, at vi skal bruge 2023 på at lave noget sammen – socialt som fagligt.


Jeg glæder mig og er i al omskifteligheden godt tilfreds – fordi jeg oplever at have nogle rigtige gode mennesker i mit netværk, som enten har stået der for mig, når jeg havde brug for det, eller som har stolet på, jeg har kunne løse deres kommunikationsopgaver ❤️


Jeg glæder mig som en vanvittig til at fortsætte og udvikle samarbejdet med alle jer skønne mennesker i 2023 - og i det nye år forhåbentligt også udvide kredsen af relationer.


Tak til alle der har gjort mit arbejdsliv rigere 🍾🎉


Fremhævede indlæg
Seneste indlæg
bottom of page